Tuesday, June 1, 2010

hampa lagi...

Harinya tak brapa lama lagi!
satu apa pun tak ada lagi. camana ni?? adusss..sempat kah?

maka tadi, after school bergegaslah beta ke pusat2 pakaian hari-hari untuk mencari sepersalinan yang sesuai..

pusing punya pusing..hampa!! :"(

apakah ini ..menambah luka di hati. dah la aritu dok cr bag xde yg siuman dihati, cr baju pun gagl..apakah nasib rakyat melaka seperti aku ini...uhuuhuuu....


bukan ku pinta yang luar biasa...at least bg la aku pilihan2 yg macam ni...



tapi mak hampaaa....semua tempat2 suspek mak terjah..
-xde la dik...ambik chiffon la, cotton susah nak jaga... - terus aku blah, mmg anti giler dgn 'nasihat' camtu. ko xde jgn la nk ngutuk benda yg aku cari...
- xde la dik...(tersengih2 level mengutuk) . jarang org cari cotton.. - helooo...ko duduk zaman apa ha?? jual baju tp outdated...blah!


biasanya kalau cotton, aku hantar pi tailor jer, sbb mmg tahu susah giler nak cr ready-made cotton kat sini (ya, melaka sangat ulu!).

tp mamandangkan 'esok nak, hr ni br terhegeh2 cari', maka terpaksa lah jugak mencuba nasib. lagipun kalau hantar tailor xde la bling2 bagai. biasa jer....almaklumlah utk special occasion, kena la nmpk glam skit kan...at least org noticed, tulah kakak pengantin...hahah!


untuk mengubat hati yg duka lara, mak merewardkan diri sendiri dgn hidangan Nasi Beriayni Power...yes! seorang diri..

nasib baik tak ramai orang...maka dapatlah tenangkan diri yg lara ini...


biasanya aku mmg xsuka makan sesorg....rasa kurang hebat..hehe. tp memandangkan ada 'peneman' so, kuranglah rasa kurang hebat itu..malah akak rasa lebih cool...hahah. ok, syok sendiri...abaikan!

baiklah, ini lah dia, Beryani Ayam Goreng Berempah..

2nd round utk CoS....mmg bes sbg peneman bersopin! 'inspired' me... :))
(ku masih tsenyum kambing bila bc ni even dh khatam dulu...)

harga oklah, cuma bandung manis nak matii tu langsung tak berbaloi utk dibayar, RM3.90 utk sesedut shj......last2 mak mintak air kosong. baru boleh telan. giler! ko nak buat sugar test ke apa??


ermmm.....nmpaknya kali ni kena order online jugak, harap2 sempat....kalau tak, terpaksa grab mana2 la....kalau boleh xmo dah beli chiffon ke apa silk ke, sgt boring okay! nak singgah kl otw balik nnti konpem tak sempat...hello..jgn berangan!

lagipun, cotton adlh pilihan sepanjang zaman saya..dulu2 aku pakai cotton pegi sokolah, siap ada yang kutuk, skg tgk! (kepada m*****a baru ko tahu siapa cotton sebenarnya! mesti ko menyesal kalau tahu rega cotton tu boleh buat 5 lai baju 'konon muslimah' ko tuh. kesian..kurang ilmu pesen tp ada hati nk mengutuk org! - ok, sy tahu dia tak bc blog saya, sekadar luahan perasaan, tetiba sakit ati dtg balik! baiklah, saya dh maafkan dia..raya 3taun lps..hehe)


kepada pemilik gambar bj di atas, sorry sy cilok kjap. tp konpem jap lagi order menyusul...hhehe
err jap jap....tapi takkan satu jer kan..bukan 2 hari ker? di sini dan di sana...

owh tidaakkk...baru teringat bulan ni kena byr 2nd term fees utk skul emir dan alisa. ini sudah melarikan bajet hamba....huhuuu...

ok..ok...be cool....rileks, spt yg diinspirasikan drp CoS, MMM instead of CBM....heheh..


tgklah nnti!

2 comments:

Mama Ardini said...

kt jasin ade 1 kedai jual baju2 siap..razak & zainab name kedai tu..selang 2-3 kedai ngan bank rakyat..ermm pernah pi situ x?? now ada byk baju2 cotton..bleh la kalu nk wat basahan pakai g keje..hehehe..

but for me, stakat ni blom ade lg bj cotton kt situ yg menepati piawai..haha..xtau la kot skarang ni menarik collection dia..

btw, add my blog eh..hahah..tumpang promote

EmirAlisa said...

Alamak br perasan comment ain ni..sorry!
Dulu ada gak jenguk2 situ, tp mcm xbes pon!
chiknina kalo cotton beli kain hntr jahit
sbb yg dh siap cottonnya agak kurang kualitasnya.
Kt kl byklah yg ok2, tp tak terkesana...huhuu..
Ok, nnti ai add ur blog. Kna guna lappy br blh..heheh