Thursday, September 8, 2011

mulus

duatiga hari lps ada orang tegur muka kakbedah kelihatan halus mulus
yakni suami kakbedah sendiri (kejadian yg sangat jaraaaangggg berlaku!!)
kata beliau masa kakbedah pakai sk2 dulu pun tak semulus ini
owh ye ke?? dulu ada gak org tegur kakbedah flawless gitu...hahaha rabun kah??
atau....saja je tuuu? tektik menghasut takyah pakai benda2 mahai lagi.

tapi betullah. nasib muka kakbedah ni spesis semua jalan..
murah pun okay per!

lepas sk2 dulu, kakbedah ada try bodyshop shisho. cleanser dia yg jenis powder tu. ok gak result dia. rasa halussssss sajaaa...

pastu macam malas nak continue, kakbedah try lak olay. gara2 terpengaruh dengan review ceeramoon yang cantik tu. maka tanpa sedar umur diri sendiri, terbeli white radiance yang mana kesesuaiannya untuk para belia muda remaja di bwh 30an. chisss! kakbedah ni dah ala2 senja uolls...




bila dah abis cleanser white radiance tu, barulah kakbedah kembali ke landasan umur yang betul. maka sekarang kakbedah pakai cleanser regenerist dengan white radiance punya essence n day/night cream. gile lama nak abis..penat kakbedah tenyeh hari2. dah abis tu karang barulah boleh pakai satu set merah ni betul2..heheh




alhamdulillah meski pakai range lain2, result dia boleh tahan...yang penting rega lebih murah dan menjimatkan.



nak tengok erti kemulusan tak?? (matilah kena panahan cacian dan kutukan ni karang..hiks)





eh tak nampak..








saja je gambar kasi super duper xtra large. hahaha...rasa aku takdelah tulusmulus mana pun. ada lagi benda2 asing menyinggah. tengok besok2 dah pakai full set karang, ada rupa fazura tak nanti? kehkehkeh...

*tapi eye-bag tadak hati punya..anak kecik beginilah kekdahnya...mak redho..hukhuk

8 comments:

CikW4nKemb4ng said...

weiiiiiiiiiiiiii

gila ploles ko nyah!
nak try gak aa nt lps abis pantang :)

Mama Ardini said...

sangatttt flawless yaw!

jijah said...

mummy kena semulus umar

MakcikAnak3 said...

@cwk - pantang???
owh baru ku tahu story the mory...feel so sorry for you mek!
insyaAllah ada rezeki lain soon.. :)


tak tercelen montot umar..hahah

Ems said...

salam, nk tanya. ni ismadiana ke?

jellynajal said...

ok tergoda. aku pon tengah mencarik produk kecantikan hebat abad ini. memang ada teringin nak try regenerist tu sebab bekas dia kaler merah (menarikkan alasan itu). tapi selepas testimonial anda dengan wajah anda yang close up ni. akan ku beli terus esok!

MakcikAnak3 said...

ems - ya betul sayalah ismadiana. siapakah gerangannya anda??

jal - memang menarik alasang tu beb! hahah. dah beli lom??

Ems halim said...

saya ex-schoolmate awak time sekolah rendah dulu :). bumped into ur blog and ur face looks so familiar. tak berubah, still cute and pretty like before.

nnt kalau free just drop me an email lah: emahalim@hotmail.com or let me knw ur fb so bole add awak. tapi xpasti lah sama ada isma ingat saya lg ke tak :)