Sunday, January 25, 2015

Resepi: Chicken tortilla


Assalamualaikum.
First n3 utk 2015.
Rajin aku update. Malas aku lantokkkan.
Gittew.

Ok, hr ni terrajin nak share satu menu yang muncul tetiba.
Yang sebenarnya improvasi dari menu yg dh sedia ada.

Chicken tortilla versi kakmek nama diberi.


Selalunya pakai benda alah ni untuk chicken wraps je kan. Aku la tu.
Tak penah terpikir nak buat benda2 lain.
Tah cemana minggu lps terkeluar mentol atas kepala untuk cuba buat ni.



Sekeping wrap yg bulat tu aku potong jadikan 9 keping patsegi kecik2 ni.
Kemudian lipat masuk dlm muffin tray.


Chicken filling ni adalah sama untuk spagetti mahupun lasagna.



Isi la sesuka hati.



Tabur mozarella. Oregano, segala spices yg ada. Ikut apa ada je. 
Takde jangan la susah hati. Jadi je takde daun2 tabur tu semua. Toksah nangis.


Bake dlm 180'c 15-20mins. Depends on oven korang sendiri gak sebenarnya.
Mcm aku, pakai airfryer lima menet cuma. I is loikkeee.
Jgn risau. Tak melekat. Cuma kena make sure cheese letak jgn sepah2. Nnti cair kena tray jenuh
kena kikis.



Ok, ini sbnrnya bekal untuk anak2.
Cepat dan mudah.
Nnti aku share lagi menu2 lunchbox yg lain ya.


Selamat mencoba.
Tata!



3 comments:

NabilaHasyim said...

ohh mcm ni pun best gak ye..

selalu wrap mcm biasa je..
nanti nak cuba..

tq share resepi ni..

NinaDiana said...

Sama2 nabilahasyim. Kan sll nak senang wrap kan je.
Tp dh bosan. Hehe
Selamat coba mencoba :))

Ferra Leza said...

sis guna airfryer apa ek... yg blh muat muffin tray tu... mcm best je... sebab cepat dan x messy kan.. hehehe... gitau tau.. tq