Sunday, May 13, 2012

Assalamualaikummmmmmm

wahhh...lamanya tak bersiaran. jangan kata nak up citer baru, jenguk blog seniri pun tidak. membizi benar kekdahnya. kahkah

jom2, kita kasi bungkus mana yang sempat.

utk warm up, moh sini. makjemah nak kasi jaja benda baru je beli tadi. baru je bukak mulut kat ciklel kata susah nau skg nak iron baju lepas dah kuar dryer. komot dia lain macam. biasa 3 orang punya baju pagi2 15menet dah setel, ini setengah jam pun tak abis2.

salah satu kesan pengaruh iklan.




dia punya spesel adalah iron platenya. smooth gittew. so takyah nak kerja keras tekan kuat2. kata budak promoter tu, lps ni akak akan love love. akak akan happy je time mengiron. rasa tak cukup2 baju nak iron.
~erk? kalau aku tak love, tak happy, siappp!!



ultraglide steam iron. dah takyah sesusah nak sembur2 bagai. heeee...makjemah sookaaa.


Harga : RM129. Range dia banyaaakkkkk. kitaorg amik no 4 paling murah. paling murah dalam tujuhpuluhlebih kot. yang paling mahal kurang duahengget duaribu. omakkkkaihh, agaknya letak je iron kat tepi baju, takyah nak tenyeh. sekali toleh, haaa kau. licin menegang! ~kalaulah begitu, ku rela puasa beg setahun. (*.*)

namun, pembelian bijak telah berlaku. dengan adanya voucher parkson pree RM100, ada lak 10% diskaun, maka dengan gembiranya ciklel bayar RM16 je utk dihadiahkan kepada isteri tercintanya ini. lalallalaaa...

haa kauuu, makjemah dapat iron utk hari ibu. korang adoo?? kahkahkah. kan dah kata. ciklel ni suweeetttt la sangat!





dinner lak kat asam pedas pokok besar. 1st time kat sini. sekian lama teringin. baru je jumpa kedai ni. kahkahkah. melakaaaaa la sangat kan!!
selama ni dok baca review org2 yg syok sgt makan kat sini. tapi sangat pelik bila diri sendiri tak pernah sampai. padahal sekangkang kera je pun.



sebagai bukan penggemar asam pedas, aku boleh kata oklah. pedas dan ada rasa, ikan pun ok. aku punya kembung, ciklel amik pari. satu set RM7. ciklel kata sedap. aku kata not bad. oklah tu kan.


aku takde kesah nak makan kat mana pun. hari apa pun, kat mana pun, bagi aku takde hal. yang penting perut ketat :)


dahlahtu. n3 warmup xleh pepanjang. (yang sebenarnya aku dah mula taip sambil mata katup ni). huehue.

sebagai penutup:

Selamat menyambut hari ibu utk semua yg bertitle ibu. semoga hidup kita sentiasa dilindungi dan diberkati dunia dan akhirat. 

~aku nak ulas sikit pasal kecoh2 haram sambutan hari ibu ni. tapi tak larat.

kbai.nite2

1 comment:

Alin Marlini said...

dah lama ngidam iron Tefal tu....memang memudahkan keje