Thursday, October 21, 2010

cuti terkejut

Syok jugak cuti tetiba ni.
walaupun taktik alirustam buat kejutan manja sebegini agak mengelirukan pihak lawan, tapi rancangan pengisiannya sikit pun tidak mengundang permasaalahan! hahah

sebenarnya dah lama takde aktiviti bermesra bersama ahli keluarga kecil. tak ingat bila kali terakhir kami keluar berlibur. kalau ada pun, aktiviti2 yg kurang mengujakan kanak2.

so bila dapat cuti tiba2 ni, marilah kita sama2 menfaatkannya bersama keluarga. dah bosan dok rumah mengadap kerja yang tak abis2 disamping anak2 yang baiknya hnya 2-3 minit dan selebihnya bercakaran sesama sendiri. aduh penin!

maka setelah ditimbang tara, aktiviti terpilih adalah membawa anak2 menonton wayang di panggung wayang terdekat.


GSC Dataran Pahlawan - nasib baik hujung bulan, ramai rakyat melaka berkurung di rumah sajokk..

terima kasih pada rakan2 fb terkasih kerana memberi idea tontonan yang sesuai untuk anak2.

nilah cerita yang kami pilih tadi.. :)


comel sangat budak penyu ini..



lega sangat bila icha bertindak baik dengan movie pertamanya ni. walaupun tak sampai 5 menet pakai sepek 3D tu (they shld provide kids size huh!), diumpan pula dengan bertih jagung, keropok kentang dan air, ketakutan ibubapa terhadap anak yg melalak dlm panggung wayang gelap lenyap! fuhh...cuma last2 dia asik tanya ~bila nak abis ni....heheh. dh boring agaknya bila makanan semua dah abis. icha is always icha!



persiapan bg mengumpan icha.



yeayy!! sukses..suksess...

lain kali boleh bawak kamu berdua lagi..

4 comments:

Mama Ardini said...

icha pakai suar pendeks x sejok ka?

EmirAlisa said...

Skirt la mama Ardini..heheh. xpe, icha xde mslh dgn sejuk, tp kalau panas abis!

nina said...

tak kembang pon rambut icha...! anyway, tahniah sbb sgt behave waktu tgk wayang! syabas beteh!

EmirAlisa said...

icha kalau dengan emakayah wajib berdandan rapi! hahahah