Saturday, November 6, 2010

Kebanggaan ini.

Anak abis belaja tadika macam abis phd..heheh

dulu aku tak merasa pun pakai jubah kecik pastu pegang sijil 'TAHNIAH' sambil ditonton oleh kesayangan2 sekalian. bukan nk salahkn mak ayah tak hntr pegi Tadika Sepohon Kayu Daunnya Rimbun (tak igt nama tadika tu tp igt lagu yg smpat aku belajar kat situ), tapi salahkan diri sendiri sbb berlagak pandai, taknak pegi tadika lg lps dua hari belajar lagu tersebut di atas...


tak boleh nak ulas panjang tragedi taknak pegi tadika sbb aku tak ingat banyak pun. nak buat pengakuan ikhlas, memori masa kecik2 tinggal 20% jer dlm kotak simpanan otak aku skg ni. kalau org lain boleh igt segala mak nenek kejadian, aku takde. ada tp nipis sangat..


nak cerita pasal anak teruna aku yg tetiba jer dah grad sekolah tadika. owhh...cepat sungguh masa berlalu...tetiba aku ada anak yg tahun depan dh kena pegi skolah kerjaan sambil mengendong beg yg berat...


ni kejadian jumaat minggu2 lps..

ada ke patut setat pukul 7? korang tak semayang tp pikir la psl org2 yg semayang ni wehh..
katanya graduation akan setat pukul 7.15. emir dah dihantar awal2 lg utk buat preparation segala...igtnya emakayah bolehlah bersenang lenang lambat sikit, rupanya lepas hantar anak, ayah call suh siap segera sbb majlis graduation dah nak setat. takut nanti emir tak nampak emakayah, sedih plak perasaannya.

nasib baik time tu maghrib sangat awal. dan sangat terkocoh kacah jugakla menyiapkan diri. tapi sangat cess jugak bila sampai sana dlm 7.30 majlis blom pun mula lg..haihh! aku patut dah agak ~ biasalah tuuuuu...........


panggung pun blom penuh lagi..


adik yang dr mula masuk dewan sampai lah abis, asiknya ~ mana abang...nak abang....mana abang..nak abang....adehh!


last2 ayah terpaksa bawak backstage, jumpa abang mulut merah pakai lipstik...heheh


steady sungguh anak mumy...ramai jugak yg nmpknya tersasar dr point yg dh ditanda, ada yg terawal, ada yg terlambat, tp emir betul2 pada point tu, tunduk hormat..cayalah!





nyanyian lagu sekolah.



yeayy!!! dah abis belajar..boleh cari keja gaji banyak2 pastu kawen....
**wahh berangan! baru abis tadika dikk!!


tiba tang show...masing2 tak sabar nak tgk anak..mak ayah atuk nenek pakcik makcik semua angkut..

Modern Dance.

tetiba baju leh terkeluar la plak...haihh...mmm.. si sangat kurus yg berbaju besar, sekejapan je lompat sana lompat sini, belt pun tak dpt nk membantu..huhuu...
*nasib baik tak ilang focus..heheh



ni plak dikir barat ~ mari adik mari abang...mari sama kasih sayang..

nak upload video mcm berjanggut nk tunggu. putus asa!

**mcm tak pecaya anak aku yg pemalu tu boleh buat semua2 tu..(mode terharu..)



ini show budak2 3 tahun. sgt comel dan kiutmiut!

sebenarnya mlm tu shownya banyak, mcm2 semuanya comel2 geram...tp xdak mood nak amik gamba ngan kamera kokak ni...(ok..ok..tak kokak..sayang kamooo...)



biasalah, dah abis drama, semua pelakon pun keluar...


sesi bergambar ngan props..hehe

pun gamba menyakitkan ati..mmm mak redho!


ok masanya untuk makannn! lapar wehh, tak sempat makan berkejaran menonton konsert..hahah



congrats sayang! emakayah betul2 bangga dengan kamu..

alhamdulillah dengan apa yang emir tunjukkan setakat ni...insyaAllah emakayah akan teruskan yg terbaik utk abang dan adik-adik..(opsss..adik2?? bahahha..)

okbye!

4 comments:

Chikteh said...

tamiah abg..tamiah..hahhahaha.. ;D hebat.....tepuk3!!!

nina said...

hihihihih... cutenye emir pakai jubah!! tp kalu konsert2 ginih, makbapak yg over kannn!?? (abb aku pon sama!!) zara pya nextweek.!! tp dia masok fashion show aje! tp tak de la buat mcm tempat emir ni..!

Chikteh said...

jubah merah putih tuh dh ala2 high school musical plak+ada concert segala..huhu..tahniah abg! xsbr nk tgk icha plak...ehehehe

EmirAlisa said...

A ah nina, makayah lg over sebenarnya..hahaah. Diorg dh siap pesan jgn dekat ngan stage nnti ank hilang focus, tp masing2 buat tak paham...hahah
zara nnti mesti comel masuk fesyen show kan! Mulut merah mata kaler kali...huhuu xcited! (mak dia biasalah hover! Kahkahkah)

ayhchik, mumy pun xsabar tgk icha dance pakai baju hawaii..mesti seksi gitu! Hahahah