Thursday, December 23, 2010

udang gemokk!

okeh, mari kita sambung cerita bergambar percutian sekeluarga.
tengoklah betapa malasnya nak taip story mory, pakai tepek gambar je, pastu korang paham2 la senirik..hahah

takpe, hari ni rasa sikit rajin. td dah buat n3 keropok maka tak adil yg ni di biar terkontang kanting je kan.

(see..see...citer ni patut kuar lepas citer kopok lekor tu..dah..dah..aku malas nak edit dah. hahha)

************************

sebenarnya ni percutian family belah melaka. kebetulan ada kenduri kat bukit merah, maka alang kepalang jadilah dia percutian tahunan family pak yahya.. lagi pun blom penah cover belah2 perak-penang lg.

kendurinya hari ahad maka opkos sehari suntuk kat rumah orang kenduri tu. dengan ujan lebatnya (konpem pengantin xbaling spender atas bumbung..hikhik), walau kureng selesa tp demi xberlagak viva, mak kuntumkan senyuman juga..huhu.. mana taknya, pala otak dah ding dong, hujan ribut pulak, makan xberapa nak
sedap
selesa, tunggu pengantin xsampai2. adehh mmg haru kenduri musim ujan ni.


misi petangnya ke port weld ewah nak jgk guna nama sejarah. nama modennya kuala sepetanglah. kuala sepetang..bukan kuala sepetanglah!






bajet dapat pemandangan seindah nilah??


urmm....nan adooo nya...tang mana pun tak tahu nk korek. hahhah.


lastnya kuala sepetang kami adalah ini..



ayuh study menu dulu..

yg dpn2 tak nampak tu, menunya mee, nasi, kuey tiaw...udang biasa/special.

biasa udang kecik, spesel udang gemokk.
~hr ni xde biasa bang, semua spesel. ek elek..nak untung lebeyy la tuuu...



hah tu diaaaa.....mee udang spesel.




kuetiaw udang spesel. nmpk je 2 ekoq, realitinya 7-8 ekoq kauuu!!



nasi goreng udang spesel. ini adalah sangat sedappppp....
~uhh meleleh air lio aku tgh taip nih.





oleh karna aku ni tamak haloba, napsu macam buaya, maka sekali dua aku order. kueytiaw nak, nasi goreng puun nak...hahahhah amik makan!

eh ni bukan caption utk gamba atas ni. ini yg betul
udang2 tersebut adalah dr nasi goreng saya...hahahhaha
giler banyak okkk. oleh karna aku ni bkn gile udang, maka pancing dlm nasi sendiri utk hidangan org lain.....auwww baiiknyaa saya! hahahha

~ haih patutler 11 hengget!!




sikap tamak haloba memang tak baik untuk kesihatan. sudahnya, kueytiaw mesra udang itu harus dibungkus kerana tiada ruang untuk disumbat lagi....degil!




tengok bapak dan anak sama2 gembira menikmati sorga udang...ehemm cikzaidi...noseafud..noseafud..no..no..no...




ni laki sapa ni?? makan harus tak angkat2 kepala...helooo uuu...ai di sini......
~sedih, jarang dpt bermesra dgn suami kala makan begini..isk isk isk



cucur udang nipis yg bolehhh la tahan...


alamak sori biras, sapa suh u tido..hahahhaah....





dah, esok2 rajin kang ku sambung citer night safari lak.

tata!








2 comments:

faraazri said...

wahhh rindu mee udang mak jah.. kitorang kalo balik kampung, mmg slalu ikut jalan biasa.. memang menyinggah kat situ.. mi udang nyer marvelous!!

EmirAlisa said...

utk penggila udang memang sangat heaven! hahah