Tuesday, October 2, 2012

Konon.

Opssss...i did it again!

Konon survey collagen la apa la
Survey punya survey
Sekali sangkut benda lain
Kehkehkeh

Ermmm...takmolah kecoh sekarang
Tgklah dlm 2-3 minggu lagi kalau aku rasa best
Korang siap sedia
Aku memang suka begini
Menghasut demi kebaikan takpe kan? kan?

Macam tabita.
Agaknya kalau aku jual cepat sikit penuh tabung gajah aku tu.
Sbb dah ramai yg tanya mana aku beli.
Siap ada yg mintak aku orderkan lagi.

Sekarang ni tah kenapa byk lak terserempak dgn seller yg bagi harga lagi murah dr yg biasa aku beli. Dah kenapa? Nak suruh aku jd dealer ke apa ni?? Aku dahla sangat fragile. Mudah lemah pada godaan. Oh oh oh
Harga beza yang teramat lak tu. Harga reseller la opkos. Tp nya retail pun ada beza gak. Banyak lah kan kalau blh jimat tiga pat puluh kan.
Hurrmmm....kenapa harga beza ek. Tak ori ke apa? Tp mustahil. Kalau tak ori confirm lama2 org dh blh detect.

Aku penah tgk harga rupiah utk reg set bila di convert baru 200. Kat sini dorang jual 300. Wahhh..makcik kayooo! Se set untung kemain. Tapi yalah. Kos2 lain pun kena kira gak. Ya ya saya paham :)

Makanya kalau korang nak beli apa2 silalah survey2 dulu.
Skg ni bukan setakat usahawan kosmetik je yg kaya raya. Peniaga kosmetik, ubat2 supplement ni pun kemain lagi. Baguslah kan. Menjana pendapatan lumayan. Bagi aku kalau produk bagus why not. Give a try la kan. Cuma yg aku tak berkenan, kalau produk tu under company mlm. Haihh terus potonggg!!

Bukan apa, benda2 under mlm ni sebenarnya tersangatlah murahnya. Tapi bila dh namanya mlm, maka harga pun berganda2 jadinya. Sebab? Korang pun tahu la kan. Malas aku nak eleborate.

Jgn perlekehkan fakta aku yang satu ni. Sbb aku sendiri pernah terlibat satu masa dahulu. Benda harga rm20 tapi under label compny A produk tersebut jd rm120. Ko gileee???? Rasa bodoo gile time tu. Nasib baik kerugian dialami tidak banyak banding dengan beberapa rakan seangkatan yg konpem sampai anak kawen esok pun hutang bank lom abis bayar. Buta2 byr tanpa pulangan apa2. Sian. Sbbnya?? tamak nakkan income lebih byk tiap2 bulan, last2 kena pancung. Kashihannnn.
Ok. Itu pengajaran. Sekarang ni kalau nak suruh aku join mlm lagi sorry kau pegi naik lorry!

Beli produk? InsyaAllah boleh dipertimbangkan. Kalau bagus aku beli. Mahal pun pejam mata jelah kalau itu je pun pilihan yg ko ada. Cari yg bukan mlm xde pulak yg spt itu. Nak join utk dapat harga ahli insyaAllah aku ok. Tapiiiiiiii kalau ko approach aku utk join mlm utk aku lebih kaya lebih mewah, putus sahabat di situ!
Aku tak perlu duit lebih2. Aku dah cukup kaya sekarang ni. Tak perlu nak buat xtra job utk dpt barang2 bes yg aku nak. Tak perlu bersekang mata tenaga utk pegi mana2 tempat yg aku nak. Tak perlu. Aku dah cukup bahagia skg. Jgn nak pancing aku dgn segala macam kemewahan. Aku dah cukup mewah walau dengan gaji cikgu sekolah je pun. Mewah dan kaya dengan cara aku opkos.

Korang nak mewah kaya raya dlm erti kata sebenar, silakan. Aku tak nak. Sekian!

Aku tahu aku dh lari tajuk sebenarnya. Tapi alang2 dh terkeluar pasal isu ni, aku rangkumkanlah sekali. Pasni moga2 xde lagi yg 'baik hati' nak mengkayakan aku. I is rimassss!

*alhamdulillah sepanjang idup ni hanya sekali tertewas dari puluhan tawaran menjadi kaya yang datang menggoda. Kerana aku yakin aku bukan orangnya. Aku tak mmpu utk bekerja spt mereka.
Maaf andai ada yg terasa. Ini cuma pendapat aku yg tak berapa nak bijak ni. Peace! 

**eh jap. Nmpknya benda alah yg aku baru nak try ni pun dtgnya dr compny mlm. Agak2 harga asal dia berapa ek??? Ok aku paranoid.

3 comments:

The Jellikids said...

beautessence kah? *tetibe

NinaDiana said...

Opss no comment. *bajet retis la sangat. Kahkahkah

Alin Marlini said...

produk apakah itu?