Friday, July 29, 2011

Baju Raya

dah beli baju raya?  dah? dah?
akak pun dahhh.....theehehehe....

konon2 sblm ni sangat bersederhana ngan ciklel. takpelah, mmy pakai baju mengandung jer..hahah ada unsur2 sarcastic di situ.

konsep keluarga ciklel tahun ni kemungkinan besar warna warni di aidilfitri..barulah meriah khenn!

kan dah lama aku dok cari abaya simple yg elegant. hehhe...elegant cara ai lah. takmo yg meriah2 sarat barat. tapi taknak gak simple plain jer...

ritu, masa keluar ngan bunda (opssss....ok, blom abis pantang dah berjimba. emmm....dokek jer pun. kat mitc tu jer...terpaksa okeh!) maka terjatuh cinta dgn si hitam manis itu..takde pikir2 lagi. zasss aku angkut masuk keta. muahahaha....
konon nk carikan bunda punya baju, skali akak yg dapat..yeaahuuuuu!!

icha punya dah hantar tailor. pun gagah pegi euro moda carik kain. siap angkut umar lagi okeh. 

ok..ok..tak patut! tapi kalau tak gi beli skg, bila masa aku nak beli? nk hantar jait lagi...bila mama dah balik kang lagi seksa nak keluar.
budak2 kat situ siap tanya, 'berapa bulan ni kak?' - selamba akak jawab 'dua'. muehehehehe....sorrylah dik, 26 hari terpaksa mengaku 2 bulan. terpaksa. karang korang cakap akak desperate lak.

pastu buleh plak dia jawab 'oh ye ke...merah lagi!' 

chesss...mcm tau2 aku je aku menipu. ah lantaklah. janji misi akak tercapai. nasib ada nenek ngan maksu. 

apa korang ingat aku pegi ngan umar je?? nak matikkk??

nak carikan kain kakak sangatlah mencabar okeh. bawak tuan punya badan haruslah pilihannya PINK manjang. pink bukan sebarang pink, SHOCKING PINK gitu!
memang penin.
last2, satu mak pilih yg mak suka dan satu lagi bg dia pilih. ermmm....memang sangat pink. layankan jelah..

abang ngan ayah macam biasa beli ready made jer. dengar2 nya abang nak blue..haaaa...kan dah cakap, warna warni aidilfitri lah kita..

itulah, bila anak2 dah besar dah pandai buat pilihan sendiri, takde maknanya nak konsep2 bagai..sedondon mondon..pilih lah korang. sebab mak ko pun tahun ni konsep ala2 muslimah gitu...ngeeeee.....


sapa2 yang blom ada baju raya, moh tgk2 kat sini..akak pun nak carik lagi sepuloh lai ni..erk!



tahun ni kalernya cenggini eh?





ada brani?? hehhe...pelik plak aku tgk. 
vintage aras berapa ni ek?

nak tgk lagi dan lagi pegi sini

2 comments:

Ila said...

wah,memang berani sungguh siapa yg pakai ni

EmirAlisa said...

hehhe...sapa yg suka lain dr lain mmg harus!