Monday, April 2, 2012

Happy Bday Icha, Iqram, Dahlia dan Aisyah!

besday kakak 14 Mac
kebetulan cuti sekolah
dahlia, iqram dan echah lak semuanya bln april
so pakat punya pakat, buat jelah sekali harung
senang. jimat.

dah lama plan nak buat outdoor. 
akhirnya tercapai
a to z semuanya nak buat seniri.
sudahnya habis semua kena kerahan tenaga
kah kah
padan muka!



rainbow cake utk dahlia n aisyah. zebra ben10 utk kakak n iqram. banner atas kek tu inspirasi dari blog omputeh mana tah. sangat simple. me likee! haruslah ditiru kan..

cuma kesuntukan masa, paksa chik print wording, ciklel n eiman cut2, aku gantung. kalau banyak masa dan peralatan lebih cukup dan sempurna, aku bayangkan ianya lebih comel. :))
nampak kak azlita masam manis pun buat ni utk bday anak dia semalam.









nasib umar tak banyak hal. 
mak dia sangat bizi tak sempat nak layan. 



dahlia kegeraman.




budak yg kena paksa bawak balik printer sbb printer rumah nenek takde kaler. padan muka! kaahhhhhh



kakak sangat happy.
dan2 tu jgk nak bukak semua.





tq semua. 




chef jemputan, kak tik.
mihun+popia+puding gula hangus+keropok
nasib baik adanya beliau.
kalau tidak penat wehh, semua nak buat seniri nih.



yang ni xde hal. goreng sajokk. chikwani dan disambung lak oleh ayahli.
goreng lak sampai terbakar dapur sbb wayar gas tercabut. kahkahkah


eh puding roti berkeju itu.
hasil tangan:
ciklel - rendam roti ngan susu
ibuayu-bancuhan2 lain
aku-mengarahhhhhh je. ha ha ha. 
kan dah kata, semua pun kerahan. 
nasib tokpa takyah buat apa2. 
tukang perati budak2 main je






akak opkos la membizi ngan kek kan!
4 jenis okay! empat!
red velvet, choco moist, rainbow, choc pandan
fuhhhh!

donut tu order siap. kosong xde gula. gile murah. 20sen je seketul. murah beb
balik celup cekelat kat rumah. kerjaan ayhli, chikwani, eiman. sekejapan je dah siap!
bagus bagus.



dahlia juga happy kemain.


abg keram yg happy dpt keta remote!



roomate masa kat teganu. terima kasih mas, sudi datang. happy sangat2.

kebetulan mas ni pun ada balik cuti tu, dapatlah join.
mas tgh pregnt baby ke4. semoga selamat semuanya utk mas dan baby.






sebenarnya takde jemput ramai. family je pun tetamunya.
kitaorg kan memang suka keramaian.
aktiviti wajib cuti sekolah.



mak buyung yg tgh tunggu hari. 
sbb tu kurang sikit ligatnya. 
takpe, dpt setelkan umar dah cukup syukur.
mmy kebizian kat dapur, ibuayu ngan neneklah gegilir setelkan umar. mandi, makan siapp!



tq kakwe sudi datang. 



time ni tokteh n the geng blom sampai. lambat gile. dah nak maghrib br sampai. nasib baik ada lagi makanan.
tokcik n the geng pun blom ada time ni.
tu jelah pun.
tapi meriahnya kemain.
ramai bebudak
sebenarnya ajak dorang takdelah dikatakan besday party
ajak utk makan2
picnic biasa2 je katanya



tp bila tahu besday rupanya
masing2 marah kenapa tak bgtau
sbb xde bwk adiah.



alah toksahlah hadiah2 bagai
datang makan anak beranak
pun dah cukup






kata picnic kannn...
makan pun berterabur je. ha ha
tapi syok ok
sebenarnya sebelah sana padang ramai gile umat
ada mini waterpark
dan ada gak bebudak yg berkeliaran je kat area kitaorg tu
tapi sorry lah dik
karang bg ko, ramai lg yg datang karang
pengsan acik!





2 tahun lepas dorang pengantin baru kat sini. tiang yg sama.
tahun ni dah ada pelakon tambahan dah. tahniah la ya!
tahun depan, hrp2 ada pelakon baru lagi...meriah uollsss!


sebenarnya banyak lg gamba2. acik tak larat nak upload semua. banyak benda lain lg nak citer ni.
walauuuuuuu....dasarnya pemalas. hahha


owh, hr ni rajin sket sbb cuti.
umar chicken pox.



2 comments:

Mamajenn said...

sgt meriah..baca pun mcm cemas2 je sbb mcm nak cite byk tp pendek2..haishhh hahahha apa2 pun happy birthday to those in the party (mcm ramai...kena plak salin tajuk entry ni hik)

MakcikAnak3 said...

kannn!! dasar pemalas. nak cerita tapi sume main singkat2 je. ekekekek
yg lelain tu, imagine seniri la ye. kahkahkah
tq ya aunty mamajenn! - from those in the party :)