Monday, September 10, 2012

Mari belajar memakai shawl dengan cara paling senang dan comel auww!


ok sekarang aku nak lunas utang.
rasa tak tenteram idup selagi hutang tak selesai.
sengsara hidup akak taw!


korang abaikanlah muka2 poyo aku tu. takde bedak. takde lipstik. kata belengas balik sekolah kan...kahkahkah
tak reti aku nak buat muka bajet cuns
Khamis minggu lps balik2 sek je aku mulakan operasi memoyo seorang diri..kui3x




 langkah 1 : 
sebelah panjang, sebelah pendek. pin belakang. alah macam pakai tudung dulu2 tu.
~cantik tak riben iols?? auwww..(aku pakai inner biasa je. malas aku nak carik inner neck utk pergambaran)



 Langkah 2 :
pendek bawak tepi telinga. kalau guna shawl lebar, lipat separuh dulu.
kalau shawl ni, amik dekat2 ujung je.



dah tu pin tepi telinga. aku pakai safety pin. tak yakin aku ngan peniti je.



begini hasilnya.

 Langkah 3 :
bawak pendek td ke belakang, tarik panjang ke depan.


lilit ke belakang. 

ha kauu..mata adalah stimmm. kahkahkah



 bawak tepi telinga yg ada pin tadi. tutup. penitikan. 
maka akan terlindunglah safety pin tadi.

 siappp!!
kasi ejas panjang mana ko suka. depan, tepi, belakang.



okeh, ini bahan tambah perisa.
lipan bara yg aku cakap ritu.


tepek memana yg ko suka. tengah tepi senget semua tadak hal. penitikan.



tadaaa!!


  kan aku dah cakap. sap sap soii..
kata korang "ek eleh...senang gilerrr. siap tutuorial bagai..ingatkan gempak sangat kekdahnya."
hahahahha




ok kawan2...selamat bershawl!


dah tujebai.






eh jap..jap..
percuma gamba raya 3 beranak. hiks




*umar khalif kurang senonoh atas bawah togel.



7 comments:

imhana said...

oo gini rupanya...boleh try pakai shawl guna kekdah ni puloks...

NinaDiana said...

Sila2..simple dan kacang sajork!

Ain @ Mama Ardini said...

lipan bara tu beli kat mana uolss?

NinaDiana said...

Beli kedai jahit2. Balik melaka kalu, cr kat kedai dpn sekolah tun mutahir bt berendam tu. Byk kaler skg ni.

Owner said...

sempoi. dah share. TQ ;)

Salmi Mahat said...

comei2x..wat tutorial shawl lg..suke tengok..kekdah laen pulok..

zaza alis said...

byk shawl kat umh tp xpernah pakai,sbb xtau pakaiii,tp bila tgk org pakai punye la jelesss,ishh..apa pun thanks atas info ni