Wednesday, August 24, 2011

Kerabu Mangga


nampaknya makbapak beranak3 ni masih tak sedar diri. 
anak berderet pun, masih lg dgn perangai lama. dok diam2 kat rumah tak boleh ke? org lain aku tgk elok jer dok kat rumah. yg kitaorg ni tetiap hari keluar. TIAP2 hari okay!
tak keluar sehari panas rasanya punggung masing2..
nak2 umar yang dah makin serasi ngan ekon shopping complex. hahahah




sepanjang ramadhan ni, blom penah lagi berbuka kat luar. emir pun dah mula komplen. almaklumlah dekat 2 bulan tak makan kat luar, pelik pulak agaknya.

yalah anak2, sekarang mak dah sehat, jom kita ngetest umar. serasi atau tidak.

sebenarnya bukan apa, dengan prestasi umar sebelum ni, sekian terima kasih jerlah..karang orang berbuka makan nasi kitaorg berbuka makan maki..yalah, dari nak menunggu azan, alih2 yg keluar dikir umar..haru biru nnti.




sekeluarga ni kalau nak keluar memang tak kira wkdays atau wkend. susah payah pun redah dengan penuh cekal..hahah 


sementara menunggu waktu berbuka, haruslah berpeleseran dahulu. nasib lah umar syok jer tido..maka semua pun berjalan dengan baik. takdelah nak bergegas sana sini, jalan pun lajuuuuu jer. 

bagus umar. pencapaian yang membanggakan!


nampak?? semua pun gembira. terutama yang pakai baju itam tu. over!






ewahh. ciklel pun ada hati nak masuk gambo..biasa tukang snap jer. kasi can bini jer enterprem manjang...hik



bayi ini sedang direkrut hebat oleh semua ahli keluarganya..hahha...tiada halangan untuk kami, oyehh!
harap2 nanti travel balik kb nnti umar oklah yer..10jam sayang oiii...



dah ko kenapa bang?? pelik jer sengih tu..hahah
eh eh lupa nak citer pasal dress itam itu.




jap jap. nak cari gambo versi lain.
























hah ni dia...

versi perut kembung...muahahhaha....




see...jimat kan?? masih berguna meski dalam figure yg berlainan. huehuehue




tak senonoh betul aku tgk dak abang ngan kakak ni. suka sangat pakai selipar. memang tetiap kali pun mak hangin ngan dorang ni. susah nau nak suh pakai kasut ka sandal ka. siap bergaduh okay!
yg tu pun sebenarnya sandal, tp dorang lagi suka pakai as selipar. selekeh okay! selekeh. tak sesuai..mak tak sukeee!




nah hambek. semua pun nak dok dalam..sebenarnya senang jugak keadaan begini. jalan pun smooth jer. takde lah masing2 nak menyinggah sana menyinggah sini...




iftar di Chicken Rice Shop je pun... :)


muka eksited giler..lama tak jumpa ke cik bedah??
*kecoh aa...baru 2 bulan!





hak ni baru ada kaitan dengan tajuk di atas..





umar tgh kira jari..






oleh sebab umar sangat baik, mmy kiss banyak banyak!!


muka toya jer umar ni kena kiss...





ni cerita pagi tadi..

sementara menunggu keta siap diservis, agenda berpeleseran diteruskan tanpa abang yang pegi skul. icha telah kami pontengkan. hahha...bagus betul kan!

pagi2 kul 11 dah sampai. baguslah, datang sopin pagi2 time keja ni..tenang dan selesa.

sebenarnya mak dok lah mencari tudung yg nak pakai raya ni. punyalah susah nak jumpa. tudung 20hengget je pun. kan dah kata, melaka oh melaka.

last2 jumpa gak kat dataran pahlawan. maka mak pun gembira. :))









wah anak dara ni kemain nya lagi..


5 comments:

Lily said...

berkenan sungguh dkt stroller umar + stroller kakak +abg...hai...x sabar nye nak ada baby girl...nanti nak order kat akak stroler..pesen mcm gini....

Chikteh said...

ciklel nye hp dh tukau ehh? haha

juhaizah said...

perangai ko sekeluarga same cam kitaorg...pantang xkuaq..kadang2 piker jugak tgk org lain dok jer umah..tapi kita hari2 mesti kuaq...at least jusco...:)

raliza said...

umar mmg ade potensi jadi macam baby aku, tangan dia mesti ketak-ketakkan...bila aku tengok jari jemarinya same kalu tampar orang mmg sedap....

MakcikAnak3 said...

laily-insyaAllah ada rezeki nnti. usaha gigih yer. heheh

chik-nampak sajok kau yer!

ju-kann! hehhe

baby-hehhe..skrg ni tgn tu baru pandai tarik2 rambut mak dia jer. :)