Friday, March 25, 2011

Bapak besarrrr!!!!


yeahhhh.....tanduk sudah mariiii........
besarrrrr punya!


tetiba kan rasa gatal
gatal menggeletis
auuww...


ni haa...aku skg tgh menggedik ngan quinny.

cer citer...cer citer......
sejak dulu lagi memang dah berkenan sangat ngan quinny
sebelum beli maclaren dulu, ada la jgk aku propose kat ciklel 
tapi totally rejek sbb tak boleh recline
nnti anak dia nak lay down tak boleh la, nak tu tak boleh....nak ini tak boleh laa....
ya lah..ya lahhhhh....maclaren jugak la yg praktikal segalaaaaa....(muka tak puas hati!)

bila dah dapat maclaren, menggedik plak nakkan phil n teds.
haaa....seb baik dpt sokongan padu sbb ada alasan yg kukuh.
senang nak angkut dedua sekali sbb bila berjimba dedua dah penat tak koser nak layan
sumbat dalam stroller dok diam2 korang kat situ.

dalam pada tu, hati mak masih pada si quinny cantik.
satu hari, ciklel tak tahu 
aku TERorder quinny buzz kaler merah aummmm...
vanggaaa....vanggaaa.....
hah hambik kau, tak bg aku beli zapp, sekali buzz aku rembat!

ciklel ni aku dah tahu dah peel dia
nak beli apa2 agak2 kurang nak lulus tu
ko takyah bgtau dia dulu
kang dah ada esok
tah dia perasan tah tidak
aku jer yg menggelabah 
abis ayat aku dok pikir nak goda
sekali dia cool jer
kekadang tak perasan pun kewujudan sesuatu benda alah
*iklan*
macam baju yg aku pakai sekarang
jenuh aku dok tayang2 dpn dia,
boleh dia muka takde efekk jer
hangin aku. last2 time nak salam pg tadi baru tersedar gaknya
eh eh baju baru eh. bila beli??
hahh akhirnya!
yang dia tahu aku beli 2 jer aritu
sekali ada yg ketiga plak
memanggg ponnnnn...aku baru jer orderrrr lagi.....
hiks kan dah cakap dress SWO memang best!
(puan tokey, sila beri aku diskaun lepas ni!)
**

memula ciklel ok jer
tak byk tazkirah pasal buzz tu
sbb semua function yg dia nak ada, memang sesuai sgt ngan baby
aku pun apalagi muka bersinar gemerlapan lah 

tapi kannn....icha sempat guna sekali jer
lebihnya dok la kau tersadai kat situ berdiam diri
sebabnya saiz yg gedabak sama ngan p&t
tak koser ciklel ngan ngangkut
bila nak guna single stroller jer
laju2 jer maclaren jd pilihan
tension okay!

sudahnya, tanpa kerelaan mak
terpaksa la memurahkan hati dan harga kepada yang lebih memerlukan
dah selamat pun bersama tuan keciknya yang baru.. huhuuu....

so sekarang gile quinny kembali
kali ni aku nak letgo jer maclaren tu
kasi puas hati
muhaahhahaha.....
hoh keji! 

dah citer ngan ciklel pg tadi niat murni aku tu
yeayy!! mendapat persetujuan
kali ni dah taknak buzz godang gedabak tu
zapp cukup




haruslah merah jugakkk kan..baru hati berbunga riang..


eh tetiba terperasan zapp xtra ni

ada lebih function yg dulu2 takde
yang penting boleh recline
tapi over the bajet la plak
tak bleh tak bleh
kalau nak sumbat baby nanti attach jer maxi cosi kat zapp
jalannn...
kakak abang still boleh manja2 ngan p&t lagi
hah
besar cita2 nak hangkut dua stroller???
ya benerrrrr! jalan jauh2 baik ko angkut ngan stroller kalau tidak masak ko nak layan penat dorang..

ok dah, nak pegi bercucuktanam apa2 yg patut
buat tambah2 pendapatan
ingat senang haku nak beli apa2???



(**tajuk hnyalah merujuk pada lembu kurus tanduk gemok semata**)

4 comments:

Mama Ardini said...

halaaaa..apsal post pasal quinny ni? sy juga sedang menggatal2 dgn quinny zapp nih tapi kena tgu pregnant 2nd baby baru boleh nak beria2 dgn hajat tersebut. haha. sekarang pakai combi yg menepati spesifikasi tapi tu izzah punya. dah dapat adik sok kena jugak dok dlm stroller, tak koser la nak layan berlari sana sini kalau penat. *berangan*

EmirAlisa said...

haih apaplak nk tmbh satu lg, berdua kaluu, phil n teds ler.. :)

jellynajal said...

eh? ko memang suka merah gak ek? jadi kita segeng la ni? leh share barang merah bersame-same pasni.

nina said...

mak suka jugaaaaa quinny ni.. lagi2 kuar yg x-tra boleh recline kan!! TAPI,hari tu masa nak beli, test2 angkut, berat la dr maclarren! tapi kecik kalau lipat.. so, kalau berat, mcm mana nak papah nnt kalau jln2 mengelilingi dunia.. (wahhh!! cita2 mak tggi yer!).. ingat2 utk baby baru (yer, saya belum preggy lagi) nak cari maclarren yg boleh recline tu, atau peg prego, ape ntah model dia...