Tuesday, March 8, 2011

takmo tali ikat belakang!

aku ni hari2 pagi2
mesti mengalami satu sindrom
sindrom mengadap lemari
sejak dua menjak banyak baju dah tak muat ni
makin menjadi2 plak
benci!

da la aku paling menyampah dengan baju bunting yg ikat2 belakang tu
maka takde selai pun dalam simpanan harap maklum
da la aku menyampah dengan dress labuh yang sengkat
maka takde selai pun dalam simpanan
dulu beli 2 lai mahal nak mamp kat motherclub pakai sekali mengecut sbb aku tak tahu kena dry clean aku bantai sumpat mesin pakai sekali terus mengecut lantas aku potong jadi blouse maka rupanya macam cinabeng terus aku masuk kotak derma rumah anak2 yatim pajadah anak yatim nak pakai baju bunting?

sekarang tinggal baju2 bunting daripada generasi lepas yg layak dipakai dengan skirt jer. boring okeh hari2 pegi skolah pakai skirt. gedik rasa nak lempang laju2 dulu time tokleh pakai skirt pegi skolah ko gatal nak pakai sekarang tiada larangan berpakaian utk ibu bunting gedik boring bosan plak.
huhuu...tulunnnnnnnn......

eh tapi sukala motherclub. baju2, skirt time emiralisa dulu yg aku dok blasah skg mcm baru beli semalam. bak kata aku pada paktayel, alah membeli menang memakai, yang....(eh bilamasa aku panggil yang?? hikss geliss!)

sabtu lepas percubaan mencari baju bunting bersifat dress labuh tanpa tali di belakang dijalankan. modenmum  jusco melaka. hahh hambik! selai jer, tu pun tak memenuhi piawaian. eeee....rasa nak berpiket jer...aku pelik, kenapalah melaka ni susah nau nak ada yg bes2...ok, rintihan jiwa yg lapuk. koser layan ah!

tapi nak puaskan ati jugak, ambik masuk fitting. sayang oh, seratuslapanpuluh diskaun limapuluhperatus. murah giler. tapiiii...... :'(



tu tengok. dah la kaler merah memang kesayangan. pattern lak out!
(eh bes jugak budget hott ambik gambar seniri dalam fitting room! harhar)



ok, hari ni aku tgh moyan nak pilih yang mana...dah jumpa lubuk, tapi penin nak pilih..aku kasi jaja skit je antara colan2 nya...








umaikkkaihhh....comey2 sungguh! rasa cam nak semuaaaaaa jer....
rega dia tak sampai lapanpuluhhinggit jer...gila tak? gila tak??
aku gila.
dah, nak pegi skolah dulu, ada kokurikulum.
balik nnti sambung moyan.

tatta!

8 comments:

jijah said...

Tetiba je kan, rasa mcm nak pregnant lagi...huhuhu. Tapi..kalau beli je apa salah nye kan..

EmirAlisa said...

eh boleh jer...sbb ni dress biasa sebenarnya bukan utk preggy pun..beli laa..beli laaaa....
meh aku kasi link. hahaha gila hasut!

Ila said...

beli jgn tak beli...hehehe

jijah said...

Boleh aje kan...nak pulak perut aku lom abis recover lg, mcm org pregnant 3 bulan...haaa..justifikasi kena kuat..

jellynajal said...

a'ah semah, sila la beli, aku pon ada 2 lai dress gini, murah sajok kans? kalau beli dress ni, tak peknen pon leh pakai, kan kan?

faraazri said...

alaa.. carik online jek!!.. :)

faraazri said...

eh,.. kamu tak de FB ker?.. kedai ni bnyk baju2 cam tuh.. :)
http://www.facebook.com/miepeaty

zuraifah said...

is, aku jumpe yg plain yg warna hitam cam dlm gambo ko tu...carik la kat butik 9months...tp mahal siot rege dia 190...no diskaun...boleh beli berbakul2 baju...hehehe