Sunday, March 20, 2011

Mari Melawat Melaka Bandaraya Bersejarah


Day 3

hah..mari mulakan dengan hari ke 3 aktiviti cuti sekolah emiralisa

oleh kerana tetiba dah hari ke 3
maka tiadalah bermukaddimah.
nak kena tunggu Day 1
ngahahahaaaa.....




Menara Taming Sari, Melaka.
feeling2 pelancong boleyy??
hahahha...
emir dah lama ajak naik benda alah ni. haihh tak koser mak nak bersesak ngan orang ramai nak...nanti2 lah bila orang dah tak suka datang melaka kang kita naik.
tapiii......
memandangkan ada lebihan sehari dari plan asal percutian tergesa2, maka ada lah rejeki nak tengok melaka bersejarah ni tinggi2....hikss suka!

keluar awal memang kalah pelancong.
tak bekpas bagai, terus zass ke kawasan berlorek.
hah, memang berbaloi sbb blom dibanjiri pelancong dlm erti kata sebenar..



~ dari mana encik?



~ kamu, agak2 orang tahu tak kita orang melaka??
~ tak. jom kita kecek kelate.




belum lulus cemerlang bahasa mek-awe.



puas hati gumbira okeyy! lps ni jgn berzikir tepi telinga makbapak lagi....



asik2 peace jer, ni gaya terbaru...ek eleh....konon miut la tuh!



tengok tu tengok tuuuu.....dah sudahhhh.....melekat gaya miut la pulakkkkk......



agak2 sapa yang terlebih gayat?? 



tah apa yg mak enon ni dok kepoh2..
tp yg pasti orang sebelah lagi kepoh y'ollssss......mak ayah, atuk nenek segala, hingaqnya masyaAllah rasa nak hempuk laju2. teringat masa kat korea lah, hongkong lah, bali lah...ok, kau kaya!



adehhh....lain plis!



tak sempat 360degree snap, bateri abess...sekian.

plannya nak sambung dengan duck tour, sekali tengok tiket umakkaihhh...baik simpan duit tu kita pegi berbasah basahan di Apamosawaterworld kang...gila mahal!
sebbaik emir dah penah naik masa ngan realkids dulu, kalau idak harus tadah telinga dengar dikirbarat dia.

lepas tu pusing2 sana, jalan2 sini...

dan

percutian di melaka di akhiri dengan aktiviti sambungan membeli belah. lokasinya adalah dataran pahlawan..
hahh betul2 mcm pelancung dirasakan! tinggal lagi tak sempat masuk muzium dan beli fridge magnet jer :)


dah tamat!

1 comment:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.