Thursday, March 24, 2011

Petrosains ya a aww!

Day 1

Seperti yang dijanjikan
cuti sekolah plan nak bawak emir ke petrosains
sebabnya dia dh besar dan boleh paham barulah syok
kalau tak makbapak yang syok sendiri karang
bertolak dari melaka dah lambat
plan baeekk punya nak keluar pagi2 (la sangat!)
tetiba dekan kol nak jumpa
sebagai pekerja dedikasi, ciklel sempat singgah mengadap
45 menet menunggu la pulekkkk
redhooo.....
alhamdulillah berita baik, insyaAllah.





anak2 yg xcited macam makbapak tak penah bawak berjalan ke mana2 selama lapantahun.
sementara menunggu ayah, camwore adalah aktiviti yang sihat. 






 sampai klcc dah pukul 1 lebih. umakaihhhh ramainya umat manusia yg anak2 dah pandai melihat dan menghayati ilmu petrosains :)



hampa tiket yg ada helicopter simulation dah abis time tu. so terpaksa la beli tiket biasa untuk masuk kul 3.30 plak. dah tu ko nak datang balik besok? takde nyer...esok plan adalah ketat! giliran makbapak pulak menghayati ilmu2 pendewasaan :)



no komeng..



sementara nak menunggu 3.30 adalah baik kita menyihatkan badan dan otak.





apakena ngan icha mak tak tahu. terkena badi bergambar dari mana tah.
padahal mak dia normallllll jerrrrrr..... :p
abang plak sekarang dah pandai kontrol hensem..dah pandai jual mahal...konon!


so sementara menunggu tu sempatlah jugak melangsaikan agenda seterusnya kat isetan
ada sale, oklah.
walaupun aku tahu sale tu takde maknanya pun sebenarnya
mana ada org nak beli suar pendek bodooo rega semilanpuloh
bila time sale dapat lak separuh rega
dah tu manjang je salenya..
sah2 hage dia sebenarnya itu jer punn
tapi time aku pegi tu, biasa yg less 50 jadik 70 so teruja la skit.
teruja seterusnya terover la plak
lagipun dah lama tak beli baju budak2
sebab dah lama tak turun kl kota nostra kan.
ceh, bajet diva sopin nak kl jer...puiiih



dah. layankan aje gambar2 di bawah ini. tah hapa aktiviti budak2 ni aku pun tak paham. bapak dia jer pun yg rajin dok layan. mak dah penat katakan...jalan tadi bagai nak rak, time masuk agenda utama mula nk mengangkang...muhahahaha....













 









sebenarnya banyakkkkkk jer benda2 yg diexplore budak2 ni. ada 14 station semuanya nak kena cover dalam masa 1.5 jam. sebab dah nak tutup 5.30. mana sempat wehh..dengan buyut aku ni jalan selangkah berenti, selangkah berenti. memang lorat. dah tuuu....penat okeh!

paling best naik dark ride tu. tapi sekejapan jer pun..kalau dapat cover semua station ngan benda alah tu sure aku pegi patbelas kali lagi. 



ni wajib bila pegi tempat2 mcm ni. hatta sekecik kuman barang mesti nak beli buat kenang-kenangan.




memang menggelabah budak dorang ni pilih2 barang. last2 ambik binatang yg masuk air jadik besar tetiba tuu...yang geli nak pegang tu..hishh
hoh, salah tempat tu. itu kenang kenangan aquaria yer anak-anak....
dah takde, aquaria next time. dah pegi 2 kali time korang kecik tak paham kebenda dulu.
esok icha dah nak amik upsr kang mmy bawak lagi..





last but not lease...







muka aku laahhhhh.....




bajet hana tajima ---------------> versi kembang....muhahahhaha...


1 comment:

the jellikids said...

aku senyum-senyum baca entry ko ni. :D