Friday, March 4, 2011

Saya kan Kakak!

hello..hi..
saya kakak
kakak icha




saya baru balik dari skul
hari ni lepas mandi 
teacher tocangkan rambut saya
rasanya mmy tak penah tocangkan rambut saya
yang sikit ciput ni
eh, tah2 mmy tak pandai nak buat tocang tak
opsss!





sekarang ni saya ada hobi baru
saya pantang tengok abang bukak buku
saya mesti kacau
walaupun saya pun ada benda yg sama
kaler saya sama macam abang
pensel segala sama macam abang
buku kaler2 saya lagi bes dari buku skul abang
selalunya time abang buat homework rumah akan jadi bising 
sebab saya... (^_^)'
abang plak suka sangat tulis2, lukis2
macam2 abg buat
saya jeles...




lagi satu saya pantang tengok mmy
lagi pantang kalau saya tak nampak mmy
saya nak mmy bacakan saya buku
saya nak mmy lukiskan saya gambar2 mcm abg
saya nak mmy kalerkan buku saya bila saya dah penat
pee2, poo2, susu, tido, bangun, semua saya nak mmy
saya kesian mmy
mmy penat tapi saya nak mmy jugak
ayah selalu nak alih perhatian saya
tapi saya tak nak ayah!
saya nak mummy...

saya kesian mmy,
dalam perut mmy ada baby,
mmy cepat penat
tu sebab saya nampak
 mmy asyik mengadap laptop nak baring jer...
tapi saya tak boleh tahan
saya selalu jer buat hal dengan mmy, 
tapi saya selalu pujuk mmy,
mummy kan baikkk.... 
good girl mmy!
so, mmy tak jadi marah. beskan!




nenek cakap
biasalah bila nak dapat adik
kakak macam saya akan jadi macam ni
saya harap mmy sabar
saya cuma nak perhatian mmy..
mmy tak marah kan? kan? kan?




okey mmy, 
kakak promise kakak tak buat mmy penat lagi
kakak sayangggggg mmy!

1 comment:

jijah said...

Comeynyer kakak icha, adik icha kat johor ni pon comey jugak. Mummy pulak terlebih comey. Bawaan baby katanya..